Woonrecht -
Woonrecht

Woonrecht

THL Advocaten is een advocatenkantoor in Rotterdam. Naast onder andere arbeidsrecht en onroerendgoedrecht hebben wij gespecialiseerd in Woonrecht. Ons in de afgelopen 10 jaar dat ons kantoor bestaat hebben wij als juridisch sparringpartner gewerkt voor woningcorporaties en andere professionele verhuurders en beheerders van woonruimte. Wij adviseren in uiteenlopende situaties als het gaat om verhuur van woningen.U kunt bij ons terecht voor:

Woonrecht, wat is het?

Woonrecht is een rechtsgebied dat de juridische verhouding regelt tussen de verhuurder en de huurder van woonruimte. Hoewel 'woonrecht' een ruim begrip is, onderscheiden we de volgende 'probleemgevallen':

  • Overlast die een huurder aan een andere huurder toebrengt;
  • hennepplantages, hennepdrogerijen en hennepkwekerijen;
  • handel in verdovende middelen vanuit een huurwoning;
  • woonfraude met (sociale) huurwoningen;
  • geschillen over huurprijswijzing en huurprijsverhoging;
  • gebreken aan de woning;
  • problematiek rondom Airbnb;
  • tijdelijke verhuur.

Naast deze en andere 'probleemgevallen', kunnen wij u ook ondersteunen bij renovatie- en herstructureringsprojecten. Ook op deze zaken is het woonrecht van toepassing.

Meer informatie over woonrecht?

Voor meer informatie over Woonrecht of de ondersteuningsmogelijkheden die wij bieden op het gebied van woonrecht kun u vrijblijvend contact opnemen met Renate van der Hoeff of Erik Lichtenveldt. U kunt ons ook tijdens kantoorbereiden via: 010-75 044 75

Inloopspreekuur over woonrecht?

Wilt u een kort gratis advies, een inschatting van uw kansen of gewoon even sparren als het gaat om Woonrecht? Loop dan eens binnen bij THL Advocaten. Op donderdagmiddagen tussen 16.00 en 18.00 uur bent u van harte welkom tijdens in inloopspreekuur van THL Advocaten in de Van Nelle Ontwerpfabriek, ingang 2, tweede verdieping.

Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Lees meer over ons cookiebeleid.